Vyno kodas XII

Vyno kodas XII

Tilžės g. 134, Šiauliai
Didelis pasirinkimas vyno parduotuvėje
Švieži kava ir įvairaus skonio arbata išsinešti
Išskirtiniai užkandžiai. Dione ledai
Atsidarys 12.00
Tilžės g. 134, Šiauliai
Puokštė, parduotuvė, UAB "Bauskas"

Puokštė, parduotuvė, UAB "Bauskas"

Bausko g. 12-1, Venta, Akmenės r.
Gėlių pristatymas Akmenės rajone
Dovanų puokštės, miegančios rožės
Laidojimo paslaugos
Vestuvių floristika, proginės puokštės, kompozicijos
Skintos ir vazoninės gėlės
Dirbame iki 18.00
Bausko g. 12-1, Venta, Akmenės r.

Agato, kavinė-baras

V. Kudirkos g. 25, Naujoji Akmenė, Akmenės r. (Filialai)
Agato kavinė baras Naujojoje akmenėje adresu V. Kudirkos 25 (iš kiemo pusės) teikia maitinimo paslaugas vietoje, maistas išsinešimui bei ...
Dirbame iki 22.00
V. Kudirkos g. 25, Naujoji Akmenė, Akmenės r. (Filialai)
Rotušės g. 22, Biržai
Dirbame iki 17.00
Alyvų g. 8, Biržų k., Biržų r. (Filialai)
Dirbame iki 20.00
11318 Vilnius
Drobės g. 62 (Šančiai), Kaunas

Volfas Engelman, AB

Kaunakiemio g. 2 (Centras), Kaunas (Filialai)
Dirbame iki 17.00
Kaunakiemio g. 2 (Centras), Kaunas (Filialai)

JK gėrimų namai, UAB

Etmonų g. 1 (Senamiestis), Vilnius
Dirbame iki 17.00
Etmonų g. 1 (Senamiestis), Vilnius

Liviko, UAB

Laisvės pr. 125 (Pašilaičiai), Vilnius
Dirbame iki 16.30
Laisvės pr. 125 (Pašilaičiai), Vilnius

MG Baltic Trade, UAB

J. Jasinskio g. 16B (Naujamiestis), Vilnius
J. Jasinskio g. 16B (Naujamiestis), Vilnius

Vainora LT, UAB

S. Daukanto g. 8-19, Kaunas
Dirbame iki 17.00
S. Daukanto g. 8-19, Kaunas

MBWS Distribution LT, UAB

Panerių g. 47 (Naujamiestis), Vilnius
Panerių g. 47 (Naujamiestis), Vilnius

Terua, MB

Sakalų g. 6-36 (Žvėrynas), Vilnius
Sakalų g. 6-36 (Žvėrynas), Vilnius

Saulės midus, UAB

GINKŪNŲ SEN., ŠVEDĖS G. 53, GINKŪNŲ K., ŠIAULIŲ R. SAV., LT-81491
GINKŪNŲ SEN., ŠVEDĖS G. 53, GINKŪNŲ K., ŠIAULIŲ R. SAV., LT-81491
Čepukai, Biržų r.
Arimų g. 29 (Naujoji Vilnia), Vilnius (Filialai)

Vienas pasaulis, UAB

Apolinaro Juozo Povilaičio g. 18 (Karoliniškės), Vilnius (Filialai)
Apolinaro Juozo Povilaičio g. 18 (Karoliniškės), Vilnius (Filialai)

Viksas, UAB

Eitminų g. 12-152, Vilnius (Filialai)
Eitminų g. 12-152, Vilnius (Filialai)

Tridens lt, UAB

Panerių g. 26 (Naujamiestis), Vilnius
Panerių g. 26 (Naujamiestis), Vilnius

Alkoholiniai gėrimai – itin dažnas žmonių pasirinkimas įvairioms progoms

Šventėms bei vakarėliams. Vienose šalyse saikingas alkoholio vartojimas – tai kasdienybės ritualas, puikiai tinkantis prie darbinio pietų stalo ar gardžios vakarienės su artimaisiais, o kitose – svarbių švenčių ar susitikimų būtinybė, vertinama dėl atpalaiduojančio, išlaisvinančio poveikio. Kad ir kokia pasaulio šalis būtų pasirenkama, pastebima, kad daugelyje šiuolaikinių kultūrų skanūs alkoholiniai gėrimai atlieka svarbų socialinį vaidmenį. Dėl šios priežasties alkoholiniai gėrimai pasižymi išskirtine pasiūla bei įvairove – nuo silpniausių iki stipriausių, nuo saldžių iki karčių ir dar daugiau. Skirtingi skoniai, poskoniai, aromatai, šalys, gaminimo, laikymo ypatybės bei prekiaujančios vietos sukuria atskirą alkoholinių gėrimų pasaulį, kurį suprasti bei išmanyti gali prireikti nemažai laiko. Siekiant pažinti alkoholinių gėrimų kultūrą bei išskirtinumus, reiktų domėtis, plėsti savo žinias, išbandyti įvairius variantus bei būti pasiruošusiems naujovėms.

Skirtingos alkoholinių gėrimų rūšys

Kai alkoholinių gėrimų pasirinkimas toks didelis, žmonės linkę pasimesti jų gausybėje. Renkantis, kokia alkoholinių gėrimų rūšis tiktų konkrečiai progai, patariama įvertinti savo bei kitų pomėgius ir norus. Alkoholinius gėrimus galima skirstyti į silpnuosius bei stipriuosius.

  • Silpnieji alkoholiniai gėrimai kaip sidras (obuolių, kriaušių, įvairių uogų ir kt.), alus (šviesus, tamsus, kvietinis, nefiltruotas, imbierinis, naminis alus) ar vynas (vaisių bei uogų, pavyzdžiui, vyšnių vynas, vynuogių vynas, baltas, raudonas, rožinis, putojantis, naminis vynas). Tokie gėrimai neturi itin stipraus skonio, dažniausiai geriami vieni, nemaišant su kitais alkoholiniais ar nealkoholiniais gėrimais. Puikiai tinka ne tik ypatingoms progoms bei šventėms, tačiau ir pasibuvimui su draugais bei artimaisiais, prie pietų, vakarienės stalo.
  • Stiprieji alkoholiniai gėrimai išsiskiria savo įvairove bei savybėmis. Populiariausi stiprieji alkoholiniai gėrimai Lietuvoje: degtinė (stiprus alkoholinis gėrimas, susidedantis iš distiliavimo būdu valyto etanolio), viskis (gaminamas fermentuojant grūdų salyklą, o gautą skystį distiliuojant bei brandinant statinėse), trauktinė (gaminama užpilus spiritą arba degtinę ant augalinės ar kitokios žaliavos prieskonių, o tuomet tam tikrą laiką išlaikius, kad gėrimas įgautų tų produktų skonį, kvapą, aromatą), brendis (spiritinis gėrimas, gaminamas distiliuojant vynuogių vyną ar fermentuotas kitų vaisių sultis) bei likeris (stiprus, saldus alkoholinis gėrimas, gaunamas maišant spiritinius gėrimus su įvairiais kitais gėrimais). Stiprieji gėrimai taip pat pasižymi stipriu skoniu ir yra dažnai maišomi su kitais gėrimais bei komponentais. Tinka įvairių tipų progoms, šventėms bei vakarėliams.

Alkoholiniai kokteiliai

Tiems, kurie nori paragauti ne tik pačių stipriųjų ar silpnųjų alkoholinių gėrimų, yra siūlomi alkoholiniai kokteiliai. Jie gaminami iš įvairių alkoholinių gėrimų, maišant tarpusavyje su papildomais komponentais: sultimis, sirupais, pieno produktais, šviežiais vaisiais, uogomis ir kt. Dėl plačios alkoholinių gėrimų ir papildomų komponentų pasiūlos alkoholiniai kokteiliai pasižymi dar didesne įvairove. Jos dėka kiekvienas gali pasigaminti kokteilį, labiausiai atitinkantį asmeninį skonį. Jie skirstomi pagal skirtingus kriterijus:

  • Pagal gaminimo būdą. Pirmasis tipas – plakti kokteiliai – yra maišomi derinant skonius bei spalvas. Supylus norimus ingredientus, kokteilis suplakamas plakikliu. Norint ne plakto, o maišyto kokteilio, receptūroje nurodytus komponentus reikia sumaišyti specialiame inde. Į trečio tipo kokteilių, vadinamų sluoksniuotais, sudėtį paprastai įeina kelių skirtingų spalvų gėrimai, kiaušinio trynys bei produktai papuošimui. Ruošiant, taurė truputį palenkiama ir jos sienele pagal santykinio tankio eiliškumą pilami gėrimai, taip siekiant, kad gėrimai nesusimaišytų tarpusavyje.
  • Pagal sudėtį. Stipriems kokteiliams gaminti naudojami įvairūs alkoholiniai gėrimai, konservuoti vaisiai, sultys bei sirupai. Kadangi jie sužadina apetitą, dažnai pateikiami prieš arba su valgiu. Desertiniams kokteiliams paruošti būtini desertiniai vynai, likeriai, brendžiai, degtinė bei romas, įvairių vaisių sultys, sirupai, vaisiai, uogos. Jie geriami pavalgius, nes sudėtyje nemažai cukraus. Į putojančių kokteilių sudėtį įeina palyginus daugiau putojančio vyno ir kitų putojančių gėrimų kaip limonadas ar gazuotas vanduo. Kito tipo kokteiliai, sudėtyje turintys vaisius, yra puikus pasirinkimas karštomis vasaros dienomis. Jiems vartojami švieži arba šaldyti vaisiai, uogos bei atšaldyti alkoholiniai gėrimai. Kiaušinio ir pieno kokteiliai gaminami su kiaušiniu, alumi, prieskoniais ir yra būtinai plakami.

Alkoholinių gėrimų parduotuvės

Dėl plačios pasiūlos ir išskirtinių kiekvieno kliento poreikių egzistuoja skirtingos alkoholinių gėrimų parduotuvės. Kai kurios parduotuvės siūlo gausų prekių pasirinkimą – stipriuosius gėrimus kaip viskis, brendis ar degtinė, silpnuosius gėrimus kaip alus, sidras bei vynas. Kai kurios vietos specifikuojasi į tam tikrų prekių pasiūlą, pavyzdžiui, alaus parduotuvė, vyno parduotuvė, vyno konjako parduotuvė ir kt.

Svarstant, kurią parduotuvę pasirinkti, pirmiausia patariama atsižvelgti į savo norus. Jei tiksliai žinote, kokios rūšies alkoholinio gėrimo reikia,  apsilankykite į būtent tos prekės pasiūlą besiorentuojančias parduotuves. Jei konkretaus varianto galvoje neturite, patariama rinktis platesnę rūšių pasiūlą siūlančias parduotuves. Dažnai prekybos vietos siūlo ne tik alkoholinius gėrimus, bet ir kitus gėrimus kaip sultys, arbata, kava ar vanduo. Prie gėrimų gali būti siūlomi mėsos, žuvies, pieno gaminiai, saldumynai, užkandžiai, įvairūs rinkiniai ir kt. Daugelis parduotuvių savo prekių pasiūla pasidalina internetinėse svetainėse. Daugybė vietų šiuo metu internetinėse svetainėse taip pat siūlo ir tokias paslaugas kaip alkoholiniai gėrimai į namus. Alkoholiniai gėrimai internetu yra patogus bei greitas būdas gauti visas reikalingas prekes nestovint fizinėje eilėje. Parduotuvių suteikiamų paslaugų kokybę įvertinti padeda aprašymai bei kitų žmonių rekomendacijos. Jei poreikius atitinkančios parduotuvės Jūsų mieste nėra, patariama apžvelgti gretimuose miestuose siūlomų vietų paslaugas.

Naudinga informacija

Informacija, pateikiama internetinėse svetainėse, yra bendro pobūdžio, todėl  nebūtinai yra tapati informacijai, nurodomai ant produktų pakuotės. Visuomet rekomenduojama perskaityti ir vadovautis ta informacija, kuri pateikiama ant prekės pakuotės. Nors užsisakyti bei apmokėti savo pirkinius su alkoholiniais gėrimais galima bet kuriuo paros metu, pristatymas vykdomas tik alkoholio prekių prekybos laiku. Darbo dienomis šis laikas yra 10:00-20:00, o sekmadienį ir švenčių dienomis – 10:00-15:00. Alkoholio kontrolės įstatyme nurodyta, kad Lietuvos Respublikoje prekiauti ir parduoti alkoholinius gėrimus draudžiama asmenims, jaunesniems kaip 20 metų.

Mano įmonės
Išsisaugokite iki 20 įmonių šioje atmintinėje, paspausdami 'Išsisaugoti' nuorodą esančią prie kiekvienos įmonės.