Įmonių sąrašas

Linos aliejus

Beržų g. 4, Stupurų k., 84255 Joniškio r.
(0 620) 26732
Google mapswaze
Google mapswaze

Rasti maršrutą:

Pasirinkite adresą:
Pasirinkite adresą:

Įmonės kontaktai

Telefonas
(0 620) 26732
Tinklalapis
Vadovas
Lina Vyšniauskaitė
Įmonės kodas
4669925
PVM kodas
LT100003976612
Atsiskaitomoji sąskaita
LT18 4010 0404 0029 2286
AB Luminor Bank Utenos skyrius

Atsiliepimai

Įvertinkite:
0 (mažiausiai 80 simbolių)
Neringa
2023.11.20
Puikūs produktai, naudoju jau kelius metus. Naudoju semenų aliejų kaip užpilą salotoms. Kanapių aliejų - žarnyno veiklai. Rekomenduoju👌💯
Naudingas (3)
Pranešti
Nijolė
2023.11.20
Aliejus puikus. Juo gardinu salotas ir košes. Gydytojas rekomendavo vartoti kokybišką augalinį aliejų. Geresnio nerandu. Aliejų naudoja ir mano dukros. Sėkmės gamintojai :)
Naudingas (3)
Pranešti
Rūta
2023.11.20
Puikus aliejus. Esame išbandę kanapių ir linų sėmenų. Linų sėmenų aliejų vartojame abu su vyru dėl skrandžio problemų. Tiesiog išgeriame šaukštą, skoniu net nėra lyginamas su parduotuvėse prekiaujamu. Geras produktas, ačiū šeimai, kuri jį gamina.😊
Naudingas (3)
Pranešti
daugiau...


Lankomumo statistika
Duomenų atnaujinimas
Dalintis

Veiklos aprašymas

Šaltai spaustas nerafi. kanapių sėklų, linų sėmenų, margainio aliejus
Aliejus spaudžiams tik iš savo ūkyje užaugintos produkcijos
Maistinėmis medžiagomis ir vitaminais turtingas linų sėmenų aliejus
Maistinėmis medžiagomis turtingas bei margainio ir kanapių aliejus
Linų sėmenų aliejus yra unikalios sudėties
Ūkininkės Linos Vyšniauskaitės ūkis įkurtas 2006 metais. Pradėta nuo mažų žingsnelių, o šiandien jau džiaugiamasi moderniu šeimos ūkiu.

Ūkio specializacija- grūdinės kultūros. 2019 m. pradėta auginti pluoštinės kanapės, linai. Būtent iš savo ūkyje užaugintų sėklų ir spaudžiamas natūralus aliejus. Aliejus spaudžiamas šaltu būdu, nefiltruojamas. Spaudžiama nedideli kiekiai, todėl klientui pasiūlomas pats šviežiausias produktas.

Šaltai spaustas aliejus vertinamas ne tik dėl jo maistinių savybių, bet ir dėl nuoširdaus visos šeimos darbo. Spaudimo procese dalyvauja visa šeima: nuo sėklų užauginimo iki aliejaus pateikimo ant kliento stalo. Šiuo metu labiausiai klientų vertinamas kanapių sėklų bei linų sėmenų aliejus, tačiau greitai bus pasiūlyta judros, margainio, moliūgų sėklų aliejaus.

KANAPIŲ SĖKLŲ ALIEJUS
Kanapių aliejus vadinamas „ stebuklingu“ aliejumi. Kanapių sėklose gausu augalinės kilmės baltymų ir omega riebiųjų rūgščių. Vienoje porcijoje (apie 2 valg. š.) yra net 10 g baltymų ir tiek pat gramų omega riebiųjų rūgščių. Kanapių sėklose taip pat yra visos 9 būtinosios aminorūgštys, kurių žmogaus organizmas pats negali pasigaminti, todėl turi gauti su maistu. Be to juose gausu įvairių vitaminų, kalcio, kalio, magnio. Todėl tai bene vienintelis augalinės kilmės aliejus, turintis D vitamino. Aliejus spaudžiamas naudojant šalto spaudimo technologiją , nefiltruojamas, todėl išlaikomos visos gerosios kanapių sėklų savybės. Šis aliejus praktiškai tinkamas bet kokia mitybai, net jei este veganas ar vegetaras.

LINŲ SĖMENŲ ALIEJUS
Apie sėmenų spaudžiamą aliejų galime išgirsti daug įdomių dalykų. Pavyzdžiui, kad lietuviškieji sėmenys niekuo nenusileidžia, o gal net yra maistingesni už ispaninio šalavijo sėklas (chia), o aliejus – ne tik nuostabus salotų pagardas, bet ir puoselėja sveikatą. Linų sėmenų aliejus yra unikalios sudėties. Jame aptinkama iki 50 proc. omega 3 (linolo) ir apie 20 proc. omega 6 (linoleno) polinesočiųjų riebalų rūgščių, apie 20 proc. oleino (mononesočiosios) rūgšties ir tik apie 10 proc. palmitino ir stearino (sočiųjų) riebalų rūgščių. Linolo ir linoleno riebalų rūgštys yra labai svarbūs žmogaus organizme nesintetinami maisto komponentai, kurie yra būtini normaliai lipidų (ypač cholesterolio) apykaitai.
Daugiau...